Recept
« Terug naar recepten
Kokoscake (Kokos kolac)
PT40M
Kokoscake (Kokos kolac)
Een heerlijke traktatie
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Katja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokoscake (Kokos kolac) te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de cake:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe de helft daarvan in een bakblik, en bak dit ongeveer 10 minuten totdat deze licht is gebakken.
Ondertussen meng dan de melk, suiker en griesmeel, breng aan de kook en voeg de kokos toe. Blijf goed roeren.
Schenk de kokosvulling over het eerste gedeelte van de cake, en bedek dit met de rest van het cakedeeg en bak nog 10-12 minuten.
Controleer met een breinaald of sateprikker of hij gaar is (blijft dan schoon).
Optioneel kun je de cake met gesmolten chocolade bedekken.
Voor de cake:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe de helft daarvan in een bakblik, en bak dit ongeveer 10 minuten totdat deze licht is gebakken.
Ondertussen meng dan de melk, suiker en griesmeel, breng aan de kook en voeg de kokos toe. Blijf goed roeren.
Schenk de kokosvulling over het eerste gedeelte van de cake, en bedek dit met de rest van het cakedeeg en bak nog 10-12 minuten.
Controleer met een breinaald of sateprikker of hij gaar is (blijft dan schoon).
Optioneel kun je de cake met gesmolten chocolade bedekken.
Elisabeth zegt: