Recept
« Terug naar recepten
Komkommer-appelsalade
PT20M
Komkommer-appelsalade
Een heerlijk komkommer-appelsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer-appelsalade te bereiden
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel het zaad en snij de komkommer eerst in de lengte en vervolgens in "brunoise".
Halveer de appel, verwijder het klokhuis, en snij eveneens in "brunoise".
Besprenkel met citroensap.
Was de radijzen en snij ze in schijfjes.
Pers de knoflook boven de zure room uit en meng er de basilicum en de mosterd door.
Kruid met peper en zout.
Meng de dressing enkele uren voor het serveren door de salade en schep tussentijds nog enkele malen om.
Knip de tuinkers met een schaar van het bedje en strooi die kort voor het opdienen over de salade.
Halveer de appel, verwijder het klokhuis, en snij eveneens in "brunoise".
Besprenkel met citroensap.
Was de radijzen en snij ze in schijfjes.
Pers de knoflook boven de zure room uit en meng er de basilicum en de mosterd door.
Kruid met peper en zout.
Meng de dressing enkele uren voor het serveren door de salade en schep tussentijds nog enkele malen om.
Knip de tuinkers met een schaar van het bedje en strooi die kort voor het opdienen over de salade.