*Ik schil de ketimun,omdat ik de ketimun met schil net een beetje te bitter vind.
*De salade kan worden verrijkt met dunne schijfjes peen,fijn-
gesneden kool,fijn gesneden pak-choi,enz.Hoeveelheden van de dressing dan ook iets aanpassen
Recept
« Terug naar recepten
Komkommer Salade Aziatische Stijl
PT30M
Komkommer Salade Aziatische Stijl
Een heerlijk komkommer salade aziatische stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer Salade Aziatische Stijl te bereiden
*Halveer de ketimuns dwars en overlangs,Schil de parten en lepel de zaadlijst eruit.
*Schaaf de ketimun in dunne plakjes op een groentenschaaf,een mandoline of kaasschaaf;in halve maantjes dus.
*Doe in een vergiet en meng er flink wat zout door en laat 20-30 minuten staan.
*Daarna de ketimun snel afspoelen,uitknijpen en iets drogen.
*Zet de azijn op het vuur en roer de suiker er door tot die is opgelost;haal de azijn weer van het vuur en roer er doorheen de ketjap,sesamolie,djahé,sjalotjes,knoflook en lombokjes en tenslotte de ketimun.Goed doorroeren laat afkoelen en dien opmet als versiering bv een paar blaadjes
munt,rode (Thaise) basilicum.
**********
THAISE VARIATIE:
1).De gesneden ketimun in eenvergiet doen en bestrooien met het zout.Laat dit 30 minuten staan en knijp dan goed uit.
Spoel met kraanwater,laat uitlekken,knijp weer uit en droog.
2).Maak een oplossing van de azijn en de suiker en doe dan daarin de ketimun,lombok en koriander.Laat minimaal een half uur in trekken en verdeel dan over de borden,bestrooid met gestampte katjang
*Schaaf de ketimun in dunne plakjes op een groentenschaaf,een mandoline of kaasschaaf;in halve maantjes dus.
*Doe in een vergiet en meng er flink wat zout door en laat 20-30 minuten staan.
*Daarna de ketimun snel afspoelen,uitknijpen en iets drogen.
*Zet de azijn op het vuur en roer de suiker er door tot die is opgelost;haal de azijn weer van het vuur en roer er doorheen de ketjap,sesamolie,djahé,sjalotjes,knoflook en lombokjes en tenslotte de ketimun.Goed doorroeren laat afkoelen en dien opmet als versiering bv een paar blaadjes
munt,rode (Thaise) basilicum.
**********
THAISE VARIATIE:
1).De gesneden ketimun in eenvergiet doen en bestrooien met het zout.Laat dit 30 minuten staan en knijp dan goed uit.
Spoel met kraanwater,laat uitlekken,knijp weer uit en droog.
2).Maak een oplossing van de azijn en de suiker en doe dan daarin de ketimun,lombok en koriander.Laat minimaal een half uur in trekken en verdeel dan over de borden,bestrooid met gestampte katjang
e.den hartog zegt: