KookJij

Komkommer-yoghurtsoep

Een heerlijk komkommer-yoghurtsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommer-yoghurtsoep te bereiden

1. Schil de komkommer en snij hem doormidden. Rasp hem grof.
2. Klop de yoghurt op met de room. Doe er een handvol muntblaadjes en enkele takjes verse dille bij. Pureer kort met de staafmixer.
3. Doe er de komkommer bij. Schep goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet 1 uur koel weg.
4. Werk af met wat extra verse muntblaadjes en serveer met toast of in olijfolie gebakken croutons (eventueel lichtjes verkruimeld).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst