Recept
« Terug naar recepten
Komkommer-yoghurtsoep
PT80M
Komkommer-yoghurtsoep
Een heerlijk komkommer-yoghurtsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Komkommer-yoghurtsoep te bereiden
1. Schil de komkommer en snij hem doormidden. Rasp hem grof.
2. Klop de yoghurt op met de room. Doe er een handvol muntblaadjes en enkele takjes verse dille bij. Pureer kort met de staafmixer.
3. Doe er de komkommer bij. Schep goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet 1 uur koel weg.
4. Werk af met wat extra verse muntblaadjes en serveer met toast of in olijfolie gebakken croutons (eventueel lichtjes verkruimeld).
2. Klop de yoghurt op met de room. Doe er een handvol muntblaadjes en enkele takjes verse dille bij. Pureer kort met de staafmixer.
3. Doe er de komkommer bij. Schep goed om. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Zet 1 uur koel weg.
4. Werk af met wat extra verse muntblaadjes en serveer met toast of in olijfolie gebakken croutons (eventueel lichtjes verkruimeld).