Recept
« Terug naar recepten
Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade
PT45M
Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade
Een heerlijk komkommerbakjes met thaise biefstuksalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade te bereiden
Snijd de uiteinden van de komkommers en schil ze niet. Snijd 14 dikke plakken van 3 centimeter. Schep met een meloenbolletjeslepel de kern uit elke plak, zodat er bakjes vruchtvlees overblijven. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bestrijk hem licht met olie. Als de biefstuk vrij dik is, snijd hem overdwars in plakken van 1 centimeter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de biefstuk mooi bruin. De biefstuk moet van binnen rood blijven. Laat het vlees 5 minuten rusten, snijd het dan tegen de draad in, in dunne plakken. Snijd elk plakje in 4 centimeter en doe dit in een kom. Voeg de ui, munt en koriander toe en meng alles goed. Meng vissaus, limoensap, chilipeper en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over het vlees en schep alles goed door elkaar. Vul elk komkommerbakje met biefstuksalade.