KookJij

Komkommerhapjes met kaassaus

Een heerlijk komkommerhapjes met kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommerhapjes met kaassaus te bereiden

De komkommer wassen en in schijfjes van 1 centimeter snijden.
Met een aardappelboor een gedeelte van het komkommervlees weghalen.
De komkommerschijfjes even laten blancheren.
Een dikke kaassaus bereiden.
Hiervoor de boter smelten en met de bloem tot een stevige roux kloppen.
De melk toevoegen samen met enkele eetlepels van het blancheervocht van de komkommer.
Onder voortdurend roeren de gemalen kaas toevoegen.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De komkommerschijfjes vullen met de kaassaus en in een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen tot de kaas gekleurd is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo addie,
Leuk weer een berichtje van je te ontvangen, het is inderdaad een heerlijk receptje, op de verjaardag van mijn vrouw nog gemaakt.:);)
m.v.g. Bert Allers
addie

addie zegt:
Hallo Bert,
Lijkt me weer een heerlijk en gemakkelijk te maken receptje. Heb het opgeslagen zodat ik het later eens kan uitproberen.
Bedankt.
Kookgroet, Addie.