Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met dillesaus
PT15M
Komkommersalade met dillesaus
Een heerlijk komkommersalade met dillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met dillesaus te bereiden
Was de komkommers, droog ze af en snijd ze in dunne plakjes. Komkommers met een dikke harde schil eerst schillen.
Haal de harde buitenste bladeren van de sla, pluk de grote bladeren in stukjes en was ze onder stromend
koud water. Laat ze uitdruipen.
Was en hak de dille of dragon klein.
Roer de room met mosterd, zout, peper,
yoghurt en dille en meng de saus door de plakjes komkommer. Leg de komkommersla in het midden en schik de kropsla eromheen.
Advies: Wilt u deze salade nog iets frisser van smaak hebben, druppel dan ook wat citroensap door de saus.
Haal de harde buitenste bladeren van de sla, pluk de grote bladeren in stukjes en was ze onder stromend
koud water. Laat ze uitdruipen.
Was en hak de dille of dragon klein.
Roer de room met mosterd, zout, peper,
yoghurt en dille en meng de saus door de plakjes komkommer. Leg de komkommersla in het midden en schik de kropsla eromheen.
Advies: Wilt u deze salade nog iets frisser van smaak hebben, druppel dan ook wat citroensap door de saus.