Op de foto is de komkommer niet met zalmmousse gevuld, maar met zalmspread. De spread had ik voor toastjes gemaakt en wat overbleef werd als vulling voor de komkommer gebruikt.
Het recept geeft rode kaviaar als garnering. Ik heb paprika gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Komkommerschijven met zalmmousse
PT15M
Komkommerschijven met zalmmousse
Een heerlijk komkommerschijven met zalmmousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Vis- Schaal- en Schelpdieren 1992
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommerschijven met zalmmousse te bereiden
( De komkommer moet 1 uur extra gezouten blijven liggen en 1 uur in de koelkast opstijven, de gegeven 15 minuten zijn voor de voorbereiding en mousse)
De komkommer wassen en in de lengte doormidden snijden (uiteinden NIET afsnijden)
Met een lepel de zaadjes verwijderen.
De komkommer aan de binnenkant flink met zout bestrooien en 1 uur laten rusten, schil aan de onderkant.
Bereiding zalmmousse:
de gerookte zalm en de roomkaas in een blender tot een gladde puree draaien en dan de bieslook erdoor roeren.
Als de komkommer "uitgerust" is, deze zeer goed afspoelen onder de koude kraan en afdrogen met keukenpapier, vooral de binnenkant moet zorgvuldig gedroogd worden.
De zalmmousse met de spuitzak in één van de komkommerhelften spuiten. Doe de andere helft stevig op de gevulde helft en draai de komkommer heel stevig in huishoudfolie. Laat de komkommer 1 uur in de koelkast opstijven.
Vóór het serveren de komkommer met een scherp mes in plakken van ± 1 cm snijden.
Voorgerecht: blaadjes sla op een bord en plakken komkommer erover verdelen.
Snijd de paprika in ministukjes en versier elke plak hiermee.
Voor een buffet: leg de plakken komkommer op een grote schaal op tafel.
De komkommer wassen en in de lengte doormidden snijden (uiteinden NIET afsnijden)
Met een lepel de zaadjes verwijderen.
De komkommer aan de binnenkant flink met zout bestrooien en 1 uur laten rusten, schil aan de onderkant.
Bereiding zalmmousse:
de gerookte zalm en de roomkaas in een blender tot een gladde puree draaien en dan de bieslook erdoor roeren.
Als de komkommer "uitgerust" is, deze zeer goed afspoelen onder de koude kraan en afdrogen met keukenpapier, vooral de binnenkant moet zorgvuldig gedroogd worden.
De zalmmousse met de spuitzak in één van de komkommerhelften spuiten. Doe de andere helft stevig op de gevulde helft en draai de komkommer heel stevig in huishoudfolie. Laat de komkommer 1 uur in de koelkast opstijven.
Vóór het serveren de komkommer met een scherp mes in plakken van ± 1 cm snijden.
Voorgerecht: blaadjes sla op een bord en plakken komkommer erover verdelen.
Snijd de paprika in ministukjes en versier elke plak hiermee.
Voor een buffet: leg de plakken komkommer op een grote schaal op tafel.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
fabita zegt: