Recept
« Terug naar recepten
Komkommersoep met gerookte paling
PT25M
Komkommersoep met gerookte paling
Een heerlijk komkommersoep met gerookte paling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
van voorgerecht tot volle maaltijd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersoep met gerookte paling te bereiden
De peterselie zeer fijn snipperen. Met een keukendoek het sap eruit wringen en dit sap in de koelkast zetten.
De ui, de selderij en de aardappel in blokjes van 2 cm snijden. De groenteblokjes in boter fruiten zonder te laten kleuren, de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes gaar laten worden. Vervolgens de soep met een staafmixer mixen en door een zeef drukken. Op smaak brengen met peper en zout.
Anderhalve komkommer schillen en tot puree malen. De resterende halve komkommer schillen, in blokjes van 1/2 cm snijden en samen met de komkommerpuree en het peterseliesap op het laatste moment aan de hete soep toevoegen.
De paling van de graat halen, in stukjes van 2 cm snijden en over de soepborden verdelen. Overgieten met soep en garneren met een takje dille.
De ui, de selderij en de aardappel in blokjes van 2 cm snijden. De groenteblokjes in boter fruiten zonder te laten kleuren, de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes gaar laten worden. Vervolgens de soep met een staafmixer mixen en door een zeef drukken. Op smaak brengen met peper en zout.
Anderhalve komkommer schillen en tot puree malen. De resterende halve komkommer schillen, in blokjes van 1/2 cm snijden en samen met de komkommerpuree en het peterseliesap op het laatste moment aan de hete soep toevoegen.
De paling van de graat halen, in stukjes van 2 cm snijden en over de soepborden verdelen. Overgieten met soep en garneren met een takje dille.