Recept
« Terug naar recepten
Konijn Gestoofd in Sherry
PT150M
Konijn Gestoofd in Sherry
We kennen allen het koken met wijn. In principe is koken met sherry hetzelfde, maar een iets sterker smakende wijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Spaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn Gestoofd in Sherry te bereiden
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de grote pan en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
- Haal de uien er uit met een gaatjeslepel en zet die even apart.
- Bak nu met de olie in de pan en de overgebleven olijfolie de konijnen poten (die eerst zijn ingewreven met ietsje zout en veel peper) aan alle kanten goudbruin. Doe dit in gedeeltes.
- Als alles is aangebruind, alle poten in de pan met de uien-knoflook preu en even goed door verhitten.
- Blus af met de sherry.
- Voeg dan toe de gewelde porcini met het welvocht, het kaneelstokje, de kruidnagels en het bouillonblokje. Roer goed door.
- Voeg water toe tot de poten net NIET onder staan.Zet het vuur laag,doe de deksel op de pan en laat een uur sudderen.
- Keer de bouten en laat nog eens 15 minuten sudderen. Doe de roomboter erbij en de kookroom en laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen.
- Haal de bouten er uit, wikkel ze in alu-folie en houd ze warm in de oven.
- Verwijder de kruidnagels en kaneel, voeg de fond toe met het citroensap en laat de saus al roerend voor 1/3 deel inkoken.
- Doe de poten weer terug in de saus en warm door.
- Geef hierbij een mooie puree met worteltjes en doppertjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge Spätlese Riesling of een mooie niet al te droge amontillado sherry.
Erwin de Roos zegt: