Recept
« Terug naar recepten
Konijn in rode wijnsaus
PT180M
Konijn in rode wijnsaus
Een heerlijk konijn in rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn in rode wijnsaus te bereiden
Konijn kruiden met peper en zout.
Verhit de boter in de pan en als deze bijna uitgebruist is een flinke scheut arachideolie en nog even verhitten.
De stukken konijn erin en rondom bruinbakken evt. stukjes boter erbij doen om verbranden te voorkomen, haal de stukken konijn uit de pan en bak hier de spekblokjes in doe er de ui en champignons bij en deze ook meebakken.
Doe de stukken konijn terug in de pan en bak alles samen.
Giet er voorzichtig de kippenbouillon bij en de rode wijn.
Doe de herbes de Provençe erbij.
Als dit alles kookt op een laag vuur op een sudderplaatje lekker gaar laten worden.
Verhit de boter in de pan en als deze bijna uitgebruist is een flinke scheut arachideolie en nog even verhitten.
De stukken konijn erin en rondom bruinbakken evt. stukjes boter erbij doen om verbranden te voorkomen, haal de stukken konijn uit de pan en bak hier de spekblokjes in doe er de ui en champignons bij en deze ook meebakken.
Doe de stukken konijn terug in de pan en bak alles samen.
Giet er voorzichtig de kippenbouillon bij en de rode wijn.
Doe de herbes de Provençe erbij.
Als dit alles kookt op een laag vuur op een sudderplaatje lekker gaar laten worden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Meestal wordt er voor konijn maar 40 min. gegeven om te garen. Ik persoonlijk vindt dit echt te weinig en laat het altijd nog wel zo'n 2 à 3 uur sudderen.