Recept
« Terug naar recepten
Konijn met bier
PT60M
Konijn met bier
Een heerlijk konijn met bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Expo 58 (Libelle)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met bier te bereiden
1. Braad de konijnenbouten rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Zet ze even aan de kant. Fruit in dezelfde pan de fijngesneden uien glazig. Strooi er de bloem bij. Schep goed om.
2. Blus met het kriekbier en de wildfond. Schenk eventueel water bij tot alles net onder staat. Voeg er de frambozenazijn, de bessengelei, de tijm en de laurier aan toe. Dek af en laat ongeveer 45 minuten zacht stoven.
3. Bak de hele, gepelde sjalotjes een paar minuten in een nootje boter. Doe ze bij het konijn. Laat de spekblokjes knapperig bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Giet het spekvet weg.
4. Bak de kastanjechampignons op een hevig vuur in een beetje boter, tot al het water dat ze vrijgeven, verdampt is. Kruid ze met peper en zout.
5. Voeg de spekblokjes en de champignons bij het konijn. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie.
2. Blus met het kriekbier en de wildfond. Schenk eventueel water bij tot alles net onder staat. Voeg er de frambozenazijn, de bessengelei, de tijm en de laurier aan toe. Dek af en laat ongeveer 45 minuten zacht stoven.
3. Bak de hele, gepelde sjalotjes een paar minuten in een nootje boter. Doe ze bij het konijn. Laat de spekblokjes knapperig bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Giet het spekvet weg.
4. Bak de kastanjechampignons op een hevig vuur in een beetje boter, tot al het water dat ze vrijgeven, verdampt is. Kruid ze met peper en zout.
5. Voeg de spekblokjes en de champignons bij het konijn. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Harry Löhr zegt:
Over het algemeen is kriek overal wel te krijgen.
In de supermarkt hebben ze vaak wel 1 soort, bij de slijterij meerdere!