Recept
« Terug naar recepten
Konijn met gekonfijte citroen uit de Tajine
PT150M
Konijn met gekonfijte citroen uit de Tajine
Een heerlijk konijn met gekonfijte citroen uit de tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ruud Koudys
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met gekonfijte citroen uit de Tajine te bereiden
Smelt de boter in een steelpan en roer de suiker erdoor. Schep, zodra de suiker gesmolten en lichtbruin is, de schijfjes citroen erdoor en neem de pan van de warmtebron.
Verhit de olijfolie in een Tajineschaal en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook, gember, het komijnpoeder, kaneelstokje, citroensap en de helft van de bladpeterselie en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de gekonfijte citroen erover.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het deksel op de Tajine en laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Haal het kaneelstokje eruit en strooi de rest van de bladpeterselie en koriander erover.
Verhit de olijfolie in een Tajineschaal en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook, gember, het komijnpoeder, kaneelstokje, citroensap en de helft van de bladpeterselie en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de gekonfijte citroen erover.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het deksel op de Tajine en laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Haal het kaneelstokje eruit en strooi de rest van de bladpeterselie en koriander erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
Fijn weekend voor jullie 3tjes!
XXXX
derbyke zegt:
Anna zegt: