Recept
« Terug naar recepten
Konijn met honing en limoen
PT25M
Konijn met honing en limoen
Een heerlijk konijn met honing en limoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nieuwsblad
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met honing en limoen te bereiden
Snijd de konijnenfilets ‘enveloppegewijs’ door (net niet helemaal doormidden) en plooi ze open.
Wrijf de binnenkant in met de gehalveerde limoenen en kruid met de kruidenmix. Strijk ze in met de mosterd en met de honing.
Rol de filets op, paneer de buitenkant met sesamzaadjes en prik de rolletjes eventueel vast.
Bak de rolletjes en houd ze warm.
Verhit wat boter in een pannetje en stoof hierin de sjalotten glazig. Blus met water, de sojasaus en het limoensap. Laat even sudderen en indikken.
Serveer de konijnenrolletjes met de gestoofde ui, garneer met de preischeuten en dien op met wortelpuree.
Tip: konijn is een gezonde keuze. Konijnenvlees heeft een zeer fijne smaak, is mager, licht verteerbaar en een bron van essentiële voedingsstoffen (vitamine B12, eiwitten en ijzer). In vergelijking met veel andere vleessoorten bevat konijn procentueel meer hartvriendelijke omega-3-vetzuren.
Wrijf de binnenkant in met de gehalveerde limoenen en kruid met de kruidenmix. Strijk ze in met de mosterd en met de honing.
Rol de filets op, paneer de buitenkant met sesamzaadjes en prik de rolletjes eventueel vast.
Bak de rolletjes en houd ze warm.
Verhit wat boter in een pannetje en stoof hierin de sjalotten glazig. Blus met water, de sojasaus en het limoensap. Laat even sudderen en indikken.
Serveer de konijnenrolletjes met de gestoofde ui, garneer met de preischeuten en dien op met wortelpuree.
Tip: konijn is een gezonde keuze. Konijnenvlees heeft een zeer fijne smaak, is mager, licht verteerbaar en een bron van essentiële voedingsstoffen (vitamine B12, eiwitten en ijzer). In vergelijking met veel andere vleessoorten bevat konijn procentueel meer hartvriendelijke omega-3-vetzuren.