Recept
« Terug naar recepten
Konijn met paddenstoelen en zilveruitjes
PT45M
Konijn met paddenstoelen en zilveruitjes
Een heerlijk konijn met paddenstoelen en zilveruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met paddenstoelen en zilveruitjes te bereiden
1. Braad de gekruide konijnenbouten kort rondom aan in 2 eetlepels olijfolie. Zet even aan de kant.
2. Bak de spekblokjes in dezelfde pan. Zet aan de kant en giet het vet weg.
3. Roerbak zilveruitjes en paddenstoelen 2 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
4. Doe de konijnenbouten en spekblokjes er weer bij. Voeg er 1 dl water aan toe. Dek af en laat 30 à 35 minuten zacht stoven, of tot de bouten goed gaar zijn. Voeg er de room aan toe. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de gehakte peterselie. Serveer goed heet.
2. Bak de spekblokjes in dezelfde pan. Zet aan de kant en giet het vet weg.
3. Roerbak zilveruitjes en paddenstoelen 2 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
4. Doe de konijnenbouten en spekblokjes er weer bij. Voeg er 1 dl water aan toe. Dek af en laat 30 à 35 minuten zacht stoven, of tot de bouten goed gaar zijn. Voeg er de room aan toe. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de gehakte peterselie. Serveer goed heet.