Ik had nog wat restjes waar je dan toch wel weer een lekkere ragout van kan maken.
Wij eten het in een ragoutbakje wat 15 min.in de oven op 165˚C verwarmd wordt en dan gevuld met de ragout.
Recept
« Terug naar recepten
Konijnenragout
PT15M
Konijnenragout
Een heerlijk konijnenragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenragout te bereiden
Doe 10 gram boter in de pan en fruit de ui erin, na ± 3 min. champignons erbij en lekker doorbakken.
Vuur lager zetten en alles doorgaren.
Doe dan 50 gram boter in een pan met dikke bodem en laat dit langzaam smelten doe dan in 1 keer de bloem bij en goed doorroeren met een houten lepel tot je een massa krijgt en laat dit zo'n 3 min. garen.
Dan beetje bij beetje de kippenbouillon erbij doen en steeds tussen door goed roeren met evt. een garde zodat er geen klonten kunnen ontstaan.
Als alle kippenbouillon erin zit even doorkoken en dan de stukjes konijn erbij doen en de ui met champignons toevoegen.
Op smaak brengen met peper, evt zout.
Maak het af met de herbes de Provençe.
Vuur lager zetten en alles doorgaren.
Doe dan 50 gram boter in een pan met dikke bodem en laat dit langzaam smelten doe dan in 1 keer de bloem bij en goed doorroeren met een houten lepel tot je een massa krijgt en laat dit zo'n 3 min. garen.
Dan beetje bij beetje de kippenbouillon erbij doen en steeds tussen door goed roeren met evt. een garde zodat er geen klonten kunnen ontstaan.
Als alle kippenbouillon erin zit even doorkoken en dan de stukjes konijn erbij doen en de ui met champignons toevoegen.
Op smaak brengen met peper, evt zout.
Maak het af met de herbes de Provençe.