Recept
« Terug naar recepten
Konijnfilet met parmaham
PT50M
Konijnfilet met parmaham
Een heerlijk konijnfilet met parmaham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnfilet met parmaham te bereiden
Bestrooi de stukken konijnfilet met zout en peper.Blancheer de groene-koolbladeren enkele minuten in kokend water en rol elk konijnfilet in een koolblad.Rol er daarna de parmaham om tot er 8 langwerpige pakketjes ontstaan.Zet de pakketjes op 2 plaatsen vast met keukentouw.Bak de rolletjes rondom bruin in een mengsel van 30 gram boter en de olie.Zet de pan,afgedekt met aluminiumfolie,30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Bak de sjalotjes 6 minuten in 30 gram boter.Voeg de mosterd,fond,tijm en citroensap toe en laat het mengsel tot 2/3 inkoken.Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.Serveer de rolletjes met de saus
Jenna robertus zegt: