Recept
« Terug naar recepten
Koninginnenhapje met mosselen
PT30M
Koninginnenhapje met mosselen
Je kan ook enkele garnalen aan de vulling toevoegen (niet meer op het vuur zetten).
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninginnenhapje met mosselen te bereiden
- Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
- Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
- Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
- Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
- Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: