Recept
« Terug naar recepten
Koninginnenkorfjes met Groenlandse heilbot
PT45M
Koninginnenkorfjes met Groenlandse heilbot
Een heerlijk koninginnenkorfjes met groenlandse heilbot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninginnenkorfjes met Groenlandse heilbot te bereiden
Snijd de wortel in kleine stukjes en doe ze samen met de erwtjes in de visfumet. Laat ongeveer 15 minuten koken. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de room toe. Reken nog 5 minuutjes. Doe er dan de in blokjes gesneden heilbot bij en reken andermaal 5 minuten.
Bind alles met wat maîzena (nog even koken!) tot een vrij dikke, smakelijke massa en voeg op het laatst de garnalen en de mosseltjes toe. Roer goed om en breng op smaak met peper en zout.
Schep de 4 bladerdeeggebakjes overvol. Het vulsel mag gerust over de rand op het bord vallen. Leg het deksel van het gebakje erop en versier met enkele blaadjes basilicum en eventueel wat kerstomaatjes of een gekookt rivierkreeftje. Serveer met frietjes.
Bind alles met wat maîzena (nog even koken!) tot een vrij dikke, smakelijke massa en voeg op het laatst de garnalen en de mosseltjes toe. Roer goed om en breng op smaak met peper en zout.
Schep de 4 bladerdeeggebakjes overvol. Het vulsel mag gerust over de rand op het bord vallen. Leg het deksel van het gebakje erop en versier met enkele blaadjes basilicum en eventueel wat kerstomaatjes of een gekookt rivierkreeftje. Serveer met frietjes.