Recept
« Terug naar recepten
Koninginnepasteitjes
PT40M
Koninginnepasteitjes
Een heerlijk Belgisch kipgerecht. De kip is verpakt in bladerdeeg.
Bereiding
Hoe Koninginnepasteitjes te bereiden
- Breng de bouillon aan de kook met het kruidentuiltje en de fijngesneden sjalot. Doe er de kipfilets bij. Laat 10 minuten zacht koken.
- Bestrijk de bladerdeegvierkantjes lichtjes aan beide kanten met boter of olie. Leg ze naar elkaar op een bakplaat. Bak ze 10 tot 15 minuten in de op 100°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
- Wrijf de champignons schoon droog, snij ze in fijne plakjes. Bak ze kort in boter of olie. Kruid ze met peper en zout. Laat de gare kipfilets een beetje afkoelen. Snij ze in stukjes. Zeef de bouillon, laat ze wat afkoelen.
- Maak een blonde roux met 1 eetlepel boter en de bloem: laat de boter smelten in een pannetje, strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met 2dl van de gezeefde bouillon. Roer krachtig om, blijf roeren tot de saus borrelend kookt. Voeg er, van het vuur af, de room aan toe. Roer goed glad en zet de saus weer op een zacht vuur. Doe er de stukjes kip en de champignons bij. Laat goed doorwarmen.
- Snij de bladerdeegjes voorzichtig horizontaal doormidden met een scherp mes. Verwarm ze 5 minuten in de oven op 175°C. Leg in 4 borden een onderste helft van de bladerdeegtaartjes. Schep er een ferme pollepel van de kippensaus bij. Dek af met een bladerdeegkapje. Serveer meteen.