Recept
« Terug naar recepten
KookJij Slagroomtaart
PT60M
KookJij Slagroomtaart
Een heerlijk kookjij slagroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
35
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe KookJij Slagroomtaart te bereiden
Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost.
In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen.
Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien.
Voldoende voor 12-16 punten.
In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen.
Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien.
Voldoende voor 12-16 punten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
giusi zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.
willemien plante zegt:
Anouk zegt:
louise zegt: