KookJij

KookJij Slagroomtaart

Een heerlijk kookjij slagroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe KookJij Slagroomtaart te bereiden

Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost.
In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen.
Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien.
Voldoende voor 12-16 punten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

louise

louise zegt:
Hoe lang kun je zo'n taart laten staan? (voordat je het gaat opeten)
giusi

giusi zegt:
Kan je in plaats van bloem ook zelf rijzende bakmeel gebruiken of niet en wat is krokant?
Patricia

Patricia zegt:
Wat is het ingredient krokant precies?
corticobulbair

corticobulbair zegt:
Bedankt Anna! Net op tijd want ik ga vanmiddag een nieuwe springvorm kopen...
Anna

Anna zegt:
Voor deze taart kun je het best een springvorm van 28 cm doorsnee gebruiken.
Groetjes,
Anna
KookJij.
corticobulbair

corticobulbair zegt:
Ja, ik zou ook wel graag willen weten welke maat vorm ik moet gebruiken...
willemien plante

willemien plante zegt:
de 100 gr suiker gaat door de slagroom neem ik aan??? en welke maat springvorm moet ik hiervoor gebruiken?
Anouk

Anouk zegt:
Het is heerlijk ik heb het nu voor de 2de keer gemaakt, het is super zeker een aanrader:)
anoniem

anoniem zegt:
hmmm ik ga hem morgen zelf maken want i ben jarig:D
bedankt;)
........

........ zegt:
Reacties
Reactie van: Paul @ 01 Dec 07 15:06
ziet er goed uit, mijn vrouw is 28 december jarig, ga hem zekers maken. Bedankt.


Reactie van: Tania @ 09 Nov 07 18:00
Dat ziet er prachtig uit. Mmmmmmm

Paul

Paul zegt:
ziet er goed uit, mijn vrouw is 28 december jarig, ga hem zekers maken.
Bedankt.:p
Tania

Tania zegt:
Dat ziet er prachtig uit. Mmmmmmm ;)