KookJij

Kool met Spekrollade

Een heerlijk kool met spekrollade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kool met Spekrollade te bereiden

*In een grote pan met dikke bodem de fijngemaakte groentes aanzweten in de olie.Dan de kippenbouillon er bij doen en daarin de rollade leggen.Breng dit aan de kook en vervolgens mag de rollade 1 1/2 uur koken in de pan met deksel er op.
*Daarvoor hadden we de fijngesneden kool met ui en knoflook reeds in het wijn-wijnazijn mengsel gelegd met het theelepeltje komijn,de takjes thijm en rozemarijn ,zout
en peper.De kool moet 2 uur marineren,moet dus onder staan.
* Na de 2 uur marineren wordt de kool massa in z.n geheel
overgezet in een grote pan.Daarin gaan ook een paar eetlepels olie en het zakje bouqet garni en dit wordt aan de kook gebracht.Dan vuur lager en de kool laten sudderen tot die zacht en gaar is geworden.
*Ondertussen is de rollade gaar en die wordt warm weggezet in de oven.Dan gaan we aan de slag met met de saus.Het kookvocht van de rollade wordt ingekkookt tot 1/3
en de groentes worden met een staafmixer gepureerd.
Nu gaat er in de saus de mosterd,komijn en kookroom en dit wordt ingekookt tot de saus dikker gaat worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen op voorverwarmde borden:
Een lepel kool,een paar plakken spekrollade en een flinke lepel saus,eventueel aangevuld met een rijke puree van aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst