Recept
« Terug naar recepten
Koolraappuree
PT160M
Koolraappuree
Een heerlijk koolraappuree recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolraappuree te bereiden
1. Schraap of schil de koolraap. Snij in flinke stukken en kook in licht gezouten water tot ze gaar zijn.
2. Giet af en bewaar het kooknat. Stamp vervolgens de koolraap fijn of maal ze met een mixer.
3. Meng het volgende erdoor: een papje van room en paneermeel, stroop, geklopt ei, specerijen en zoveel kooknat als nodig om een zachte en luchtige puree te krijgen.
4. Giet de puree over in een ingevette ovenschaal, trek met een vork voortjes over het oppervlak en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
5. Leg er vlokjes boter op en zet in de oven. Op 175 graden gedurende 120 minuten
NB.: de smaak van de koolraappuree komt nog beter uit als je er licht gebakken snippertjes ui aan toevoegt.
2. Giet af en bewaar het kooknat. Stamp vervolgens de koolraap fijn of maal ze met een mixer.
3. Meng het volgende erdoor: een papje van room en paneermeel, stroop, geklopt ei, specerijen en zoveel kooknat als nodig om een zachte en luchtige puree te krijgen.
4. Giet de puree over in een ingevette ovenschaal, trek met een vork voortjes over het oppervlak en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
5. Leg er vlokjes boter op en zet in de oven. Op 175 graden gedurende 120 minuten
NB.: de smaak van de koolraappuree komt nog beter uit als je er licht gebakken snippertjes ui aan toevoegt.