Recept
« Terug naar recepten
Koolrabipuree
PT20M
Koolrabipuree
Een heerlijk koolrabipuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabipuree te bereiden
Snijd de koolrabi in dikke schijven, schil ze en snijd ze in blokjes.
Breng de 2 dl water met de kruiden en het zout aan de kook en laat de blokjes hierin goed gaarkoken in circa ½ uur.
Verwijder het laurierblad en pureer de blokjes door ze fijn te stampen, door een zeef te wrijven of te mixen.
Maak het meel aan met ½ dl water en bind hiermee de puree.
Laat alles nog een keer doorkoken en breng de puree op smaak met de room.
Strooi er als laatste de verse kruiden overheen.
Breng de 2 dl water met de kruiden en het zout aan de kook en laat de blokjes hierin goed gaarkoken in circa ½ uur.
Verwijder het laurierblad en pureer de blokjes door ze fijn te stampen, door een zeef te wrijven of te mixen.
Maak het meel aan met ½ dl water en bind hiermee de puree.
Laat alles nog een keer doorkoken en breng de puree op smaak met de room.
Strooi er als laatste de verse kruiden overheen.