Recept
« Terug naar recepten
Koolrabisalade met aardbeien
PT15M
Koolrabisalade met aardbeien
Een heerlijk koolrabisalade met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabisalade met aardbeien te bereiden
Kook het ei in ± 10 minuten hard.
Spoel deze onder koud water af (laten schrikken) en pellen.
Halveer het ei en wip de dooier eruit.
Prak het eigeel fijn in een slaschaal.
Roer er het citroensap, de mosterd, de tuinkruiden, het zout en veel versgemalen peper door.
Klop ook de olie er door.
Het eiwit fijnhakken en er door roeren.
Schil de koolrabi en rasp deze zeer grof boven de slaschaal.
Schep alles door elkaar.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd er twee apart voor de garnering.
Snijd de andere in vieren.
Schep de gesneden aardbeien door de salade.
Knip de peterselie boven de salade fijn en garneer met de twee aardbeien.
Spoel deze onder koud water af (laten schrikken) en pellen.
Halveer het ei en wip de dooier eruit.
Prak het eigeel fijn in een slaschaal.
Roer er het citroensap, de mosterd, de tuinkruiden, het zout en veel versgemalen peper door.
Klop ook de olie er door.
Het eiwit fijnhakken en er door roeren.
Schil de koolrabi en rasp deze zeer grof boven de slaschaal.
Schep alles door elkaar.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd er twee apart voor de garnering.
Snijd de andere in vieren.
Schep de gesneden aardbeien door de salade.
Knip de peterselie boven de salade fijn en garneer met de twee aardbeien.