Recept
« Terug naar recepten
Koolrolletjes in tomatensaus
PT90M
Koolrolletjes in tomatensaus
Een heerlijk koolrolletjes in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrolletjes in tomatensaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180C.Blancheer de koolbladeren 4 tot 5 min.in kokend water met zout,laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.Leg ze plat op het werkvlak.Verhit de olie in een braadpan,voeg de paprika,bosui,champignons en de knoflook toe,strooi er wat peper en zout over,roer er de chilipoeder,basilicum,tijm en de peterselie door en laat het met een deksel 8 min.stoven op middelgroot vuur.Roer het gehakt door en laat 7 tot 8 min.meestoven.Voeg de tomatenpuree en de bouillion'toe en laat het 4 tot 5 min.zachtjes koken.Roer er de kaas door en laat het 2 min.doorwarmen.Verdeel de vulling over de koolbladeren.Sla de zijkanten van de bladeren over de vulling en rol ze op.Verhit de boter in een koekenpan en bak de koolrolletjes op hoog vuur 6 tot 7 min.per kant in de hete boter.Leg de koolrolletjes in een ovenschaal en schep er de tomatensaus erover.Dek af met een velletje aluminiumfolie en prik er een paar gaarjes in om de stoom te laten ontsnappen.Zet de schaal in de voorverwarmde oven.
janna zegt:
zet het eens heel snel in de goede categorie!