Recept
« Terug naar recepten
Koolschotel
PT0M
Koolschotel
Een heerlijk koolschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Priscilla Kok
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Priscilla 14-06-1980
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolschotel te bereiden
Kook de aardappelen gaar, terwijl de aardappelen opstaan, snijt u een ui fijn.Bak de ui glazig (in het vloeibare boter)voeg dan het gehakt toe en bak deze rul met wat peper en zout.Voeg dan de gehaktkruiden en de massala toe en meng het door het vlees. Voeg dan de kool erbij en bak dit even mee. Zet het vervolgens op een laag vuurtje en laat de kool wat slinken.
Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af. Vervolgens doe je een klontje (room)boter en een scheutje melk in de pan met de aardappelen. Mix het geheel met een mixer tot een puree.
Vet een oven schaal in met wat boter en schep eerst een laagje vlees, dan een laagje puree ga zo door tot dat je ongeveer 4 laagjes hebt. Het laatste laagje moet van puree zijn. Strooi daarover de geraspte kaas (lekker veel).
Zet de schaal in de oven op +/-225 graden. En wacht tot er een lekker goudbruin korstje op komt en dan
SMULLEN MAAR!!!
Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af. Vervolgens doe je een klontje (room)boter en een scheutje melk in de pan met de aardappelen. Mix het geheel met een mixer tot een puree.
Vet een oven schaal in met wat boter en schep eerst een laagje vlees, dan een laagje puree ga zo door tot dat je ongeveer 4 laagjes hebt. Het laatste laagje moet van puree zijn. Strooi daarover de geraspte kaas (lekker veel).
Zet de schaal in de oven op +/-225 graden. En wacht tot er een lekker goudbruin korstje op komt en dan
SMULLEN MAAR!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rita1 zegt:
Wat is massala kerrie?
Groetjes Rita.
siets zegt:
groetjes