De vis moet minstens 2 uur marineren, deze tijd is niet meegerekend.
Ik vond het lekkerder om de vis te paneren (niet volgens het recept). Ik heb die eerst door Spaanse tarwebloem gehaald (maar gewone bloem is ook prima), dan door losgeklopt ei en als laatste door paneermeel en de vis in olie en margarine gebakken. Ga dan verder bij #
Recept
« Terug naar recepten
Koolvis op z'n Spaans gemarineerd en gepaneerd
PT20M
Koolvis op z'n Spaans gemarineerd en gepaneerd
Een heerlijk koolvis op z'n spaans gemarineerd en gepaneerd recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Koken met Knoflook . De Fijne Keuken 1988
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvis op z'n Spaans gemarineerd en gepaneerd te bereiden
In de schaal om te marineren de olijfolie mengen met citroensap + ui + knoflook + peterselie + zout + peper.
Leg de stukken vis hierin en bestrijk de vis goed hiermee. Laat alles minstens 2 uur marineren, zo nu en dan keren en weer met de marinade bestrijken.
Haal de vis uit de marinade (de marinade niet weggooien), dep de vis wat af.
Je kunt de vis nu gewoon aan beide kanten bruinbakken in de olie en/of margarine. Ik heb ze eerst gepaneerd (zie kookverhaal).
# Haal de vis uit de pan en blus het bakvocht met een beetje van de marinade. Laat een gedeelte van het vocht op hoog vuur wat verdampen en giet dit dan over de vis of serveer het apart erbij.
Leg de stukken vis hierin en bestrijk de vis goed hiermee. Laat alles minstens 2 uur marineren, zo nu en dan keren en weer met de marinade bestrijken.
Haal de vis uit de marinade (de marinade niet weggooien), dep de vis wat af.
Je kunt de vis nu gewoon aan beide kanten bruinbakken in de olie en/of margarine. Ik heb ze eerst gepaneerd (zie kookverhaal).
# Haal de vis uit de pan en blus het bakvocht met een beetje van de marinade. Laat een gedeelte van het vocht op hoog vuur wat verdampen en giet dit dan over de vis of serveer het apart erbij.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
flavia zegt:
lekkerbekske zegt:
Thanks Flavia.
flavia zegt: