Recept
« Terug naar recepten
Kort gebakken Sint-Jakobsnootjes ( zie opm)
PT45M
Kort gebakken Sint-Jakobsnootjes ( zie opm)
Een heerlijk kort gebakken sint-jakobsnootjes ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kort gebakken Sint-Jakobsnootjes ( zie opm) te bereiden
Begin met het maken van de kreeftenjus.
Verhit de kreeftensoep en doe de fond erbij, laat dit inkoken.
Zeef de saus.
Schil de aardappelen en snijd in schijven van 2 cm dik.
Was daarna de aardappelen, dep ze droog, haal ze door de olijfolie, kruid ze met zout en quadrilleer ( typische ruitvorm voor grillgerechten) ze op een de grill.
Gaar de aardappelen verder in de oven op 200 graden C. gedurende 20 min.
Snij het wit van de prei in grove julienne en stoof gaar in een klontje boter zonder te kleuren.
Kruid met peper en zout en houd warm.
Kook de jus van kreeft in tot saus dikte en bind met de koude boter.
Houd warm.
Dep de Sint-Jakobsnootjes goed droog op een keukenhanddoek, kruid met zout en een beetje versgemalen zwarte peper.
Bak kort maar hevig in de geklaarde boter.
De nootjes mogen nog rauw van binnen zijn.
Voor de leden die dit niet graag hebben, kan men ze volledig garen door ze nog een paar minuutjes in de oven te steken.
Schil op ieder bord 3 aardappelschijven.
Leg daarop telkens een Sint-Jakobsnoot.
Leg er stukjes preiwit naast.
Werk af met de kreeftenjus.
Versier met kervelpluksels.
Let er wel op dat alles goed heet is, ook de borden.
Verhit de kreeftensoep en doe de fond erbij, laat dit inkoken.
Zeef de saus.
Schil de aardappelen en snijd in schijven van 2 cm dik.
Was daarna de aardappelen, dep ze droog, haal ze door de olijfolie, kruid ze met zout en quadrilleer ( typische ruitvorm voor grillgerechten) ze op een de grill.
Gaar de aardappelen verder in de oven op 200 graden C. gedurende 20 min.
Snij het wit van de prei in grove julienne en stoof gaar in een klontje boter zonder te kleuren.
Kruid met peper en zout en houd warm.
Kook de jus van kreeft in tot saus dikte en bind met de koude boter.
Houd warm.
Dep de Sint-Jakobsnootjes goed droog op een keukenhanddoek, kruid met zout en een beetje versgemalen zwarte peper.
Bak kort maar hevig in de geklaarde boter.
De nootjes mogen nog rauw van binnen zijn.
Voor de leden die dit niet graag hebben, kan men ze volledig garen door ze nog een paar minuutjes in de oven te steken.
Schil op ieder bord 3 aardappelschijven.
Leg daarop telkens een Sint-Jakobsnoot.
Leg er stukjes preiwit naast.
Werk af met de kreeftenjus.
Versier met kervelpluksels.
Let er wel op dat alles goed heet is, ook de borden.