Recept
« Terug naar recepten
Kotelet Kopenhagen
PT30M
Kotelet Kopenhagen
Een heerlijk kotelet kopenhagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kotelet Kopenhagen te bereiden
Schil de appelen, verwijder het klokhuis
en snij de appelen in schijfjes.
Snij de ui in stukjes
Bak de koteletten gedurende 3 min. aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd.
Boter een vuurvaste schaal in en schik het vlees erin.
Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5 tal min.
Verdeel het appel-ui mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven van 200 graden C.
en snij de appelen in schijfjes.
Snij de ui in stukjes
Bak de koteletten gedurende 3 min. aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd.
Boter een vuurvaste schaal in en schik het vlees erin.
Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5 tal min.
Verdeel het appel-ui mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven van 200 graden C.