Recept
« Terug naar recepten
Kotelet zonder been in de oven
PT40M
Kotelet zonder been in de oven
Een heerlijk kotelet zonder been in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kotelet zonder been in de oven te bereiden
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2 of 3 stukken.
Smelt 1 eetlp boter in een kookpan en stoof er het witloof in gedurende 3 min. Schik het witloof in een ovenschotel.
Smelt in dezelfde pan 1 eetlp boter en kleur er de koteletten bruin in gedurende 2 min. per kant. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg op elke kotelet een dubbelgevouwen sneetje boerenhesp en een schijfje ananas. Dek af met een dubbelgevouwen sneetje kaas.
Leg de koteletten op het witloof in de ovenschotel. Giet de kippenbouillon in de pan, schraap de braadresten los en giet over het witloof. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 min. Schakel de laatste 2 min. de grill in om de kaas te kleuren.
Als het vocht nog wat te lopend is, kan u deze eventueel bijbinden met bindmiddel.
Verdeel het witloof over de borden, leg er een kotelet naast en serveer met kroketjes.
Smelt 1 eetlp boter in een kookpan en stoof er het witloof in gedurende 3 min. Schik het witloof in een ovenschotel.
Smelt in dezelfde pan 1 eetlp boter en kleur er de koteletten bruin in gedurende 2 min. per kant. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg op elke kotelet een dubbelgevouwen sneetje boerenhesp en een schijfje ananas. Dek af met een dubbelgevouwen sneetje kaas.
Leg de koteletten op het witloof in de ovenschotel. Giet de kippenbouillon in de pan, schraap de braadresten los en giet over het witloof. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 min. Schakel de laatste 2 min. de grill in om de kaas te kleuren.
Als het vocht nog wat te lopend is, kan u deze eventueel bijbinden met bindmiddel.
Verdeel het witloof over de borden, leg er een kotelet naast en serveer met kroketjes.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Dit is geinspireerd door orloffgebraad, maar zeker even lekker.