Recept
« Terug naar recepten
Koteletten van wild zwijn, met ( zie opm)
PT45M
Koteletten van wild zwijn, met ( zie opm)
Een heerlijk koteletten van wild zwijn, met ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koteletten van wild zwijn, met ( zie opm) te bereiden
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.Fruit de gesnipperde sjalotjes glazig in de gesmolten boter.
Voeg de champignons toe, bestrooi licht met zout en peper, blus af met de witte wijn en laat inkoken tot bijna alle vocht is verdampt.
Giet er de slagroom bij en laat opnieuw tot ongeveer de helft inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de koteletten met zout en peper en braad ze in de hete olie aan.
Draai het vuur laag en laat ze nog 6 tot 8 min. braden.
Leg de koteletten in een ovenvaste schaal.
Roer de eierdooiers door de champignonsaus, voeg de kruiden toe en schep de saus over de koteletten.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Stuif er wat paprikapoeder over.
Laat de koteletten onder de grill langzaam gratineren tot de bovenkant lichtgekleurd is.
Serveer ze in de schaal.
Voeg de champignons toe, bestrooi licht met zout en peper, blus af met de witte wijn en laat inkoken tot bijna alle vocht is verdampt.
Giet er de slagroom bij en laat opnieuw tot ongeveer de helft inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de koteletten met zout en peper en braad ze in de hete olie aan.
Draai het vuur laag en laat ze nog 6 tot 8 min. braden.
Leg de koteletten in een ovenvaste schaal.
Roer de eierdooiers door de champignonsaus, voeg de kruiden toe en schep de saus over de koteletten.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Stuif er wat paprikapoeder over.
Laat de koteletten onder de grill langzaam gratineren tot de bovenkant lichtgekleurd is.
Serveer ze in de schaal.