Recept
« Terug naar recepten
Kotlet
PT50M
Kotlet
Een heerlijk kotlet recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
30 kCal energie
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kotlet te bereiden
Kook de aardappelen en pureer ze (je kunt ook meer aardappelen nemen en minder vlees).
Meng het gehakt met de zeer fijn gesneden ui, het paneermeel, het ei, veel kerriepoeder of munt of fijngesneden lenteuitjes, peper en zout samen met de geplette aardappelen tot één geheel.
Maak van het mengsel kleine platte hamburgertjes.
Bak de koteletjes in olijfolie.
Serveren met rijst of in nan of Turks brood
(of bv taco brood) rollen met bv een zure salade naar eigen keus.
Meng het gehakt met de zeer fijn gesneden ui, het paneermeel, het ei, veel kerriepoeder of munt of fijngesneden lenteuitjes, peper en zout samen met de geplette aardappelen tot één geheel.
Maak van het mengsel kleine platte hamburgertjes.
Bak de koteletjes in olijfolie.
Serveren met rijst of in nan of Turks brood
(of bv taco brood) rollen met bv een zure salade naar eigen keus.
Ingrid zegt: