KookJij

Koude Avocado-Komkommersoep met Kruidige Garnalen

Douglas Keane een Michelin 2 sterren kok in destijds Restauran Cyrus in Healdsburg,Sonoma County in Californie (Ca 95448). Een bekendheid in culinair Amerika. Na 8 jaar daar de sterren van de hemel gekookt hebbend sloot hij de deuren van het restaurant. Onbegrijpelijk, maar waar. Hier is nog een receptje uit zijn goede tijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Douglas Keane USA (California)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude Avocado-Komkommersoep met Kruidige Garnalen te bereiden

  1. Blend in een keukenmachine de komkommer, avocado's, yoghurt, azijn, suiker,10 cc limoensap en een snufje zout. Pureer het geheel tot een dunne gladde massa en haal het door een zeef. Zet tijdelijk apart weg in de koelkast gedurende minstens 40 minuten.
  2. In een grote sauspan 2 eetlepels olijfolie verhitten en dan garnalenschalen er bij doen met de knoflook, ui en wortel. Fruit dit een kleine 10 minuten lang.
  3. Voeg dan toe de peperkorrels, koriander, djinten, sambal en roer dat flink door gedurende 2 minuten. Voeg tomatenconcentraat toe en roer weer goed door. Doe dan de honing er bij met het water en de overgebleven eetlepel limoensap en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten sudderen, zodat er nog maar ongeveer 120 cc is overgebleven. Zeef dit en zet even apart in een kommetje. Inhoud van de zeef kan weg.
  4. In een anti-aanbak bakpan de resterende eetlepel olijfolie verhitten en daarin de garnalen aanfruiten. De eerste kant gedurende 1 minuut en de andere kant 2 minuten. Doe het gezeefde garnalensausje er bij en de eetlepel roomboter en laat de garnalen hierin even de smaak te pakken krijgen.
  5. Verdeel het garnalen-prutje over 4 borden, schep er de avocado-komkommersoep er bij en druppel nog wat garnalenjus over de soep. Strooi er nog wat gesnipperd muntblad over en ziedaar een echte sterrensoep.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een droge Riesling Spaetlese of een hoog in het zuur staande Chardonnay

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst