De smaken van de limoen en de geitenkaas zijn vrij dominant.
Dus proeven en niet alles er klakkeloos bijmengen.
In ieder geval niet minder pasta gebruiken, meer mag wel.
Als je de juiste balans hebt, is het een heerlijke salade, vooral als ie koud is.
Recept
« Terug naar recepten
Koude Pastasalade met Geitenkaas
PT20M
Koude Pastasalade met Geitenkaas
Een heerlijk koude pastasalade met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AD
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude Pastasalade met Geitenkaas te bereiden
Kook de pasta al dente, in ruim water en zout.
Spoel deze daarna af met koud water en schep om met een flinke scheut olijfolie.
Rasp de schil van de limoen boven de pasta.
Roer de pesto los met het sap van de limoen.
Meng de pesto door de pasta.
Snijd zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven in dunne plakken en de kleine tomaatjes doormidden.
Voeg ze samen met de rucola toe aan de pasta.
Rooster de pijnboompitten tot goudbruin (droge koekenpan).
Schep ze door de pastaslade.
Verkruimel het geitenkaasje hierover.
Snijdt de basilicum in heel dunnen reepjes en strooi over de salade.
Breng op smaak met z/p.
Spoel deze daarna af met koud water en schep om met een flinke scheut olijfolie.
Rasp de schil van de limoen boven de pasta.
Roer de pesto los met het sap van de limoen.
Meng de pesto door de pasta.
Snijd zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven in dunne plakken en de kleine tomaatjes doormidden.
Voeg ze samen met de rucola toe aan de pasta.
Rooster de pijnboompitten tot goudbruin (droge koekenpan).
Schep ze door de pastaslade.
Verkruimel het geitenkaasje hierover.
Snijdt de basilicum in heel dunnen reepjes en strooi over de salade.
Breng op smaak met z/p.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
grt, dank Hans:):)
Liske zegt:
hns zegt:
Bedankt Theo of Tim of Tineke. Ik heb me altijd afgevraagd hoe dat zat met snijden van Basilicum. Een hele plausibele verklaring. Many Thanks Hans de Vos
:):)
tnieuwpoort zegt:
Deze regel dateert uit de tijd dat messen nog van hard koolstof-staal gemaakt waren. Het staal werd aangetast door de zuren uit de groenten of kruiden en loste daar in minieme hoeveelheden in op, wat de smaak natuurlijk niet ten goede kwam. Tegenwoordig zij messen in het algemeen van roestvast staal en hoef je hiervoor dus niet meer te vrezen. Een nadeel van de moderne roestvast stalen messen is echter dat ze niet zo scherp te slijpen zijn als echte ouderwetse koolstofstalen exemplaren. "Elk voordeel heb dus z'n nadeel."
Saskia zegt: