KookJij

Koude sperzieboontjes met azijn en mosterd

Een heerlijk koude sperzieboontjes met azijn en mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude sperzieboontjes met azijn en mosterd te bereiden

Laat de boontjes uitlekken in een vergiet of zeef.
Doe de azijn en de mosterd in de schaal. Met vork of garde goed door elkaar roeren. De olie toevoegen en nogmaals goed door elkaar roeren. Uitje snipperen en aan de dressing toevoegen.
Boontjes erbij in de schaal en voorzichtig omscheppen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

helen

helen zegt:
Inderdaad! Verse boontjes zijn lekkerder!:D
karola

karola zegt:
Verse boontjes zijn lekkerder.
helen

helen zegt:
lekker!:)
slaatje

slaatje zegt:
Dit is een Duits recept en het heet daar Bohnensalat, ik maak het vaak met knödel en rundvlees.
Groetjes Gerda;):p
kokedwin

kokedwin zegt:
Ik heb de tekst van de opmerking aangepast.
kokedwin

kokedwin zegt:
Het is inderdaad een oud recept. Met verse boontjes is het nog lekkerder maar ik heb gekozen voor de blikboontjes omdat het dan snel klaar is als je even geen tijd hebt en bijna iedereen heeft wel een blik boontjes in de kast staan.
Grada

Grada zegt:
Natuurlijk verse boontjes gebruiken !!!!!(gekookt)
marleen

marleen zegt:
Mijn grootoma maakte dit recept al.Alleen gebruikte zij gele sperzieboontjes ( wasboontjes)