Recept
« Terug naar recepten
Krab Cake II
PT60M
Krab Cake II
Een heerlijk krab cake ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krab Cake II te bereiden
*Fruit de uien,lombok en knoflook op een zaxht vuurtje,tot de uien glazig zijn en nog niet zijn verkleurd.
*Maak een papje van ei,crême fraiche,mayo,citroensap,
mosterd,peterselie en peper en ietsje zout.Zodra het uien mengsel voldoende is afgekoeld,gat dat ook door het papje.
*Dit papje wordt goed door de krab gewerkt tot een homogeen geheel
*Maak van de krab-massa platte koekjes van ± 1 1/2 - 2 cm dik en met een doorsnee van 5 - 7 cm (gebruik een ring).
Zet deze op een bakblik bekleed met bakpapier in de oven op 170 graden Celsius en houd ze daar 5 minuten in.Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op het bakblik.Door deze behandeling vallen de koekjes niet meer meteen uit elkaar als je er iets mee wil doen.
*Haal de krab-koekjes door de bloem--->dan door het ei---> door de bloem--->weer door het ei--->dna flink door de paneer.Leg ze dan even weg in de koeling.Tenslotte bak ze af in de gloeiende rijstolie tot goud-bruine beaities.
*Maak een papje van ei,crême fraiche,mayo,citroensap,
mosterd,peterselie en peper en ietsje zout.Zodra het uien mengsel voldoende is afgekoeld,gat dat ook door het papje.
*Dit papje wordt goed door de krab gewerkt tot een homogeen geheel
*Maak van de krab-massa platte koekjes van ± 1 1/2 - 2 cm dik en met een doorsnee van 5 - 7 cm (gebruik een ring).
Zet deze op een bakblik bekleed met bakpapier in de oven op 170 graden Celsius en houd ze daar 5 minuten in.Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op het bakblik.Door deze behandeling vallen de koekjes niet meer meteen uit elkaar als je er iets mee wil doen.
*Haal de krab-koekjes door de bloem--->dan door het ei---> door de bloem--->weer door het ei--->dna flink door de paneer.Leg ze dan even weg in de koeling.Tenslotte bak ze af in de gloeiende rijstolie tot goud-bruine beaities.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN:Met gefrituurde peterselie of salieblad