Recept
« Terug naar recepten
Krab-loempiaatjes
PT30M
Krab-loempiaatjes
Een heerlijk krab-loempiaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
reve51
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krab-loempiaatjes te bereiden
Snijd de loempiavellen middendoor, zodat je 8 langwerpige vellen overhebt.
Laat het
krabvlees uitlekken en verwijder de baleintjes.
Fruit de knoflook met de geschilde en
gesnipperde gemberwortel in de arachide olie.
Voeg de fijngesneden prei of bosuitjes toe
en blus af met sherry, sesamolie en oestersaus.
Laat inkoken tot het vocht verdampt is,
roer de krab en tauge erdoor en breng op smaak met peper, zout en gehakte koriander.
Laat
de vulling afkoelen.
Bereidingswijze
Leg de loempiavellen op het werkvlak, scheidt het ei en klop het eiwit los.
Bestrijk de
loempiavellen, aan de bovenliggende kant en de buitenste randjes, met het losgeklopte eiwit.
Schep en verdeel de krabvulling over de 8 vellen en vouw ze als een envelopje dicht.
Het eiwit vormt de plakrandjes.
Frituur ze in circa 4 minuten, op 170 graden celsius, goudbruin
Laat het
krabvlees uitlekken en verwijder de baleintjes.
Fruit de knoflook met de geschilde en
gesnipperde gemberwortel in de arachide olie.
Voeg de fijngesneden prei of bosuitjes toe
en blus af met sherry, sesamolie en oestersaus.
Laat inkoken tot het vocht verdampt is,
roer de krab en tauge erdoor en breng op smaak met peper, zout en gehakte koriander.
Laat
de vulling afkoelen.
Bereidingswijze
Leg de loempiavellen op het werkvlak, scheidt het ei en klop het eiwit los.
Bestrijk de
loempiavellen, aan de bovenliggende kant en de buitenste randjes, met het losgeklopte eiwit.
Schep en verdeel de krabvulling over de 8 vellen en vouw ze als een envelopje dicht.
Het eiwit vormt de plakrandjes.
Frituur ze in circa 4 minuten, op 170 graden celsius, goudbruin
robertkoch zegt: