KookJij

Krabbetjes uit Indonesie

Spare ribs zijn niet alleen een hit in de westerse wereld. Ook de aziatische landen hebben een plaats ingeruimd in hun kookboeken voor deze lekkernij.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krabbetjes uit Indonesie te bereiden

  1. Olie verhiten in grote pan en hierin ui, sambal, gember, sereh en ketumbar aanfruiten tot de ui zacht en glazig is geworden.
  2. Dan de knoflook er bij en 1 minuut doorfruiten. Dan de ketjap er bij en de het tomatenconcentraat en al roeren even doorfruiten.
  3. Vervolgens doe we de spare ribs er bij met 1 liter water, bouillonblokjes, gulah Djawa en limoensap. Breng - regelmatig - roerend - de inhoud aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.
  4. Haal de pan van het vuur en haal de spare ribs uit de pan.
  5. Laat even afkoelen.
  6. Smeer de spare ribs in met de kook-marinade, leg ze op het bakblik en schuif dat in de oven die op 180 graden Celsius staat.
  7. Om de 15 minuten insmeren met de kook-marinade uit de grote pan. Kook intussen de kook-marinade in de grote pan in tot een lobbige saus.
  8. Doe na 1 uur oven de spare ribs weer terug in de grote pan en dien op met rijst en een groente gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij jasmijnthee drinken, een glas bier of een glas stevige rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst