Recept
« Terug naar recepten
Krabkoekjes
PT20M
Krabkoekjes
Een heerlijk krabkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
suzy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krabkoekjes te bereiden
Laat het krabvlees uitlekken en snij het fijn. Smelt de boter en roer er de bloem door, tot het klontvrij is. Verwarm dit gedurende 2 minuten. Roer er de melk door tot er een gladde saus ontstaat. Laat de saus ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje koken. Haal de pan van het vuur en roer er de krab, de citroensap, de fijngesneden koriander en de paneermeel doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm van het krabmengsel 12 platte koeken. Klop het ei los. Haal de koekjes door het losgeklopt ei en daarna door de paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koeken aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Lekker bij noedels met roerbak groenten of als snack met een pittige saus.
Tip: In plaats van koriander kun je ook selderij gebruiken.
Vorm van het krabmengsel 12 platte koeken. Klop het ei los. Haal de koekjes door het losgeklopt ei en daarna door de paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koeken aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Lekker bij noedels met roerbak groenten of als snack met een pittige saus.
Tip: In plaats van koriander kun je ook selderij gebruiken.