Recept
« Terug naar recepten
Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l
PT15M
Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l
Een heerlijk krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l te bereiden
Gebruik de knolselderijroom ook eens op gebonden tomatensoep.
Snijd de knolselderij in kleine blokjes en breng ze aan de kook met de helft van de slagroom en kook de knolselderij op laag vuur gaar.
Breng de blokjes knolselderij op smaak met peper en zout en pureer ze in een mixerblender. Giet de gepureerde knolselderij door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
Klop in de tussentijd de overige slagroom halfstijf en meng daar de afgekoelde knolselderijpuree doorheen.
Verwarm de bouillon en giet deze in voorverwarmde glazen. Bedek de bouillon met een laagje knolselderijroom en bestrooi het tenslotte met selderij.
Serveer het geheel met gebakken brood dobbelsteentjes of croutons!
Snijd de knolselderij in kleine blokjes en breng ze aan de kook met de helft van de slagroom en kook de knolselderij op laag vuur gaar.
Breng de blokjes knolselderij op smaak met peper en zout en pureer ze in een mixerblender. Giet de gepureerde knolselderij door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
Klop in de tussentijd de overige slagroom halfstijf en meng daar de afgekoelde knolselderijpuree doorheen.
Verwarm de bouillon en giet deze in voorverwarmde glazen. Bedek de bouillon met een laagje knolselderijroom en bestrooi het tenslotte met selderij.
Serveer het geheel met gebakken brood dobbelsteentjes of croutons!
wigdis zegt:
Moet ik misschien de room ipv half stijf helemaal stijf kloppen?