Recept
« Terug naar recepten
Kreeft met 2 soorten mayonaise
PT30M
Kreeft met 2 soorten mayonaise
Een heerlijk kreeft met 2 soorten mayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft met 2 soorten mayonaise te bereiden
Leg de kreeften naast elkaar op een dienblad en laat ze in ongeveer 3 uur langzaam ontdooien. Verwijder harde stelen van de waterkers. Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
Bereiden:
Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Doe de eidooiers in een kom. Roer zout en peper en de mosterd door de dooiers. Klop dan het citroensap door de dooiers. Giet al kloppend eerst druppelsgewijs de olie bij dit mengsel. Als het mengsel dikker wordt, mag de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Deze mayonaise kan met een garde, staafmixer of in een keukenmachine worden gemaakt. Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer door één mayonaise enkele lepels sinaasappelsap. Serveer beide soorten mayonaise bij de kreeften, die vooral niet te koud moeten worden gegeten. Eet ze liever op kamertemperatuur of lauw, dat komt de subtiele smaak ten goede. Dompel de halve kreeften vlak voor het opdienen enkele seconden in warm water. Laat ze uitlekken en leg ze in hun schaal op de borden. Garneer de borden met waterkers.
Bereiden:
Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Doe de eidooiers in een kom. Roer zout en peper en de mosterd door de dooiers. Klop dan het citroensap door de dooiers. Giet al kloppend eerst druppelsgewijs de olie bij dit mengsel. Als het mengsel dikker wordt, mag de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Deze mayonaise kan met een garde, staafmixer of in een keukenmachine worden gemaakt. Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer door één mayonaise enkele lepels sinaasappelsap. Serveer beide soorten mayonaise bij de kreeften, die vooral niet te koud moeten worden gegeten. Eet ze liever op kamertemperatuur of lauw, dat komt de subtiele smaak ten goede. Dompel de halve kreeften vlak voor het opdienen enkele seconden in warm water. Laat ze uitlekken en leg ze in hun schaal op de borden. Garneer de borden met waterkers.