Recept
« Terug naar recepten
Kreeft met gegratineerde courgette en waterkers
PT30M
Kreeft met gegratineerde courgette en waterkers
Een heerlijk kreeft met gegratineerde courgette en waterkers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
DE KOK
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft met gegratineerde courgette en waterkers te bereiden
Kook de witte wijn met de saffraan en sjalot in tot 1/3. Klop de boter en het eigeel door de ingekookte wijn. Voeg enkele reepjes waterkers toe en zet de saus koud. Blancheer de plakjes courgette ongeveer 1 minuut. Stoom of kook de kreeften in ongeveer 7 minuten gaar boven of in kokend water. Haal het kreeftenvlees uit de karkassen. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs in een schaal, giet de saus erover en gratineer ze in de oven tot er een korstje ontstaat. Maak de resterende waterkers aan met citroensap, notenolie, zout en peper. Leg de kreeft op de courgette en ganeer met de waterkers