KookJij

Kreeft met gegratineerde courgette en waterkers

Een heerlijk kreeft met gegratineerde courgette en waterkers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: DE KOK
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kreeft met gegratineerde courgette en waterkers te bereiden

Kook de witte wijn met de saffraan en sjalot in tot 1/3. Klop de boter en het eigeel door de ingekookte wijn. Voeg enkele reepjes waterkers toe en zet de saus koud. Blancheer de plakjes courgette ongeveer 1 minuut. Stoom of kook de kreeften in ongeveer 7 minuten gaar boven of in kokend water. Haal het kreeftenvlees uit de karkassen. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs in een schaal, giet de saus erover en gratineer ze in de oven tot er een korstje ontstaat. Maak de resterende waterkers aan met citroensap, notenolie, zout en peper. Leg de kreeft op de courgette en ganeer met de waterkers





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst