Dit gerecht kan je eten met gado-gado, maar doe er gééén pindasaus erover; houd het apart.
Petis udang is een garnalenpasta, zwart van kleur ; te koop in de toko. Het is een garnalenpasta.
Recept
« Terug naar recepten
Krengsengan (Indon.gekruid vlees)
PT90M
Krengsengan (Indon.gekruid vlees)
Een heerlijk krengsengan (indon.gekruid vlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn eetplanner
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krengsengan (Indon.gekruid vlees) te bereiden
Vlees snijden in dobbelstenen, de kruiderij fijn maken in de vijzel.
Petis ddor de fijngemakte kruiderij roeren.
Het vlees goed doorroeren door dit mengsel, tomaten en ketjap erbij.
Olie verwarmen op middelgroot vuur, het vlees 5 min. bakken, vuur temperen.
Zoveel heet water toevoegen dat het vlees onder staat, laten sudderen tot het vlees zacht is.
Petis ddor de fijngemakte kruiderij roeren.
Het vlees goed doorroeren door dit mengsel, tomaten en ketjap erbij.
Olie verwarmen op middelgroot vuur, het vlees 5 min. bakken, vuur temperen.
Zoveel heet water toevoegen dat het vlees onder staat, laten sudderen tot het vlees zacht is.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nelleke zegt:
bametz-saffrie zegt:
Vergeten te schrijven:lombok rawit zijn kleine groene pepers(lombokjes);als het té pittig wordt, volsta dan maar met mespunt sambal oelek.
eva van wijngaarden zegt: