Recept
« Terug naar recepten
Krenten rum cake
PT45M
Krenten rum cake
Een heerlijk krenten rum cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krenten rum cake te bereiden
Meng de krenten, rozijnen, sucade, oranjesnippers, bigarreaux, appel, amandelen en de rum. Dek de schaal af en zet deze 2 dagen in de koelkast zodat de rum volop in alle ingredienten kan trekken. Af en toe omroeren. Maak cakebeslag van 250 gr bloem, snufje zout, 250 gr suiker en 5 eieren. Roer het rozijnen vruchtenmengsel erdoor. Beboter een vorm en bestrooi deze met paneermeel. Schep het cakebeslag in de vorm en bak deze 90 min in een voorverwarmde oven op 175 graden. Wikkel de cake na afkoelen in aluminiumfolie en bewaar nog 4 dagen op een koele donkere plek (niet in de koelkast).
yullac zegt: