KookJij

Krentenbrood met kaneel

Een heerlijk krentenbrood met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krentenbrood met kaneel te bereiden

1. Vet een broodvorm van 900 g in met de boter en bedek de boter met bakpapier.
2. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel boven een kom. Kneed de boter er met uw vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
3. Roer heir de suiker, de krenten en het sinaasappelraspsel door. Mix het sinaasappelsap, de melk en de eieren. Doe dit bij de droge ingredienten en meng alles goed.
4. Schep het mengsel in de broodvorm. Maak een klein kuiltje in het midden, zodat het gelijkmatiger zal rijzen.
5. Bak het brood 60-70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
6. Laat het brood in de vorm afkoelen. Leg het op een rooster en snijd het in plakken als het helemaal is afgekoeld. Serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elisabeth

elisabeth zegt:
als ik t mengsel in de vorm heb gedaan hoelang moet t dan rijzen voor ik t in de oven kan zetten
Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
ik heb geen ervaring met de broodbakmachine, maar als die van jou een stand heeft voor iets van krentenbrood of iets met fruit, is het het proberen waard!
jill

jill zegt:
kan dit recept ook in de broodmachine?
vr.gr.Jill