Recept
« Terug naar recepten
Krentenbrood met kaneel
PT30M
Krentenbrood met kaneel
Een heerlijk krentenbrood met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Krentenbrood met kaneel te bereiden
1. Vet een broodvorm van 900 g in met de boter en bedek de boter met bakpapier.
2. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel boven een kom. Kneed de boter er met uw vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
3. Roer heir de suiker, de krenten en het sinaasappelraspsel door. Mix het sinaasappelsap, de melk en de eieren. Doe dit bij de droge ingredienten en meng alles goed.
4. Schep het mengsel in de broodvorm. Maak een klein kuiltje in het midden, zodat het gelijkmatiger zal rijzen.
5. Bak het brood 60-70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
6. Laat het brood in de vorm afkoelen. Leg het op een rooster en snijd het in plakken als het helemaal is afgekoeld. Serveer.
2. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel boven een kom. Kneed de boter er met uw vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
3. Roer heir de suiker, de krenten en het sinaasappelraspsel door. Mix het sinaasappelsap, de melk en de eieren. Doe dit bij de droge ingredienten en meng alles goed.
4. Schep het mengsel in de broodvorm. Maak een klein kuiltje in het midden, zodat het gelijkmatiger zal rijzen.
5. Bak het brood 60-70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
6. Laat het brood in de vorm afkoelen. Leg het op een rooster en snijd het in plakken als het helemaal is afgekoeld. Serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne (rozenmeisje) zegt:
elisabeth zegt: