Recept
« Terug naar recepten
Krentjebrij
PT120M
Krentjebrij
Een heerlijk krentjebrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krentjebrij te bereiden
Was de gort en week deze 24 uur in koud water met zout.
Breng ze met hetzelfde water de volgende dag aan de kook met de citroenschil, en laat dit een uur zachtjes koken.
Doe er dan de suiker in, het citroensap en de goed gewassen krenten en rozijnen en laat dit geheel nog een half uurtje zachtjes koken.
Voeg als laatste het bessensap toe, verwijder de citroenschil en serveer het geheel warm of koud.
Breng ze met hetzelfde water de volgende dag aan de kook met de citroenschil, en laat dit een uur zachtjes koken.
Doe er dan de suiker in, het citroensap en de goed gewassen krenten en rozijnen en laat dit geheel nog een half uurtje zachtjes koken.
Voeg als laatste het bessensap toe, verwijder de citroenschil en serveer het geheel warm of koud.
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Ik ken dit gerecht nog van vroeger en mijn grootmoeder en ook moeder deed er ook wel wat goed gewassen gedroogde pruimen er in en dan heet het gerecht in eens proemenkreuze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gerrie haven slooijer zegt:
Wil van Mer zegt:
wouros zegt:
bametz-saffrie zegt: