KookJij

Kroatische honingkoekjes

Een heerlijk kroatische honingkoekjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kroatische honingkoekjes te bereiden

Deeg is voor circa 50 koekjes

Boter goed bewerken met de mixer en de suiker toevoegen, maak er 1 geheel van.
Citroenrasp er bij, bakpoeder, soda, kaneel, honing, ei, telkens even mixen tussendoor. Beetje bij beetje de bloem er bij totdat het een geheel wordt.
Maak van het deeg een bal, wikkel het in vershoudfolie en doe het minimaal 2 uur in de koelkast.
Over voorwarmen op 180 graden, bakplaat belegen met bakpapier.
Met bebloemde handen telkens kleine balletjes maken (ten grote van een walnoot) en op de bakplaat leggen (laat wel wat ruimte tussen ze in omdat ze wat gaan uitzakken)
Circa 10 min bakken, ze mogen niet bruin worden en moeten nog zacht zijn als ze uit de oven komen.
Paar minuten laten afkoelen, en nog warm met poedersuiker insmeren.
Wel 2 weken houdbaar in een koekjestrommel....maar bij mij waren ze in 2 dagen OP!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

alison

alison zegt:
Leuk, ik ben nu momenteel bezig met een Kroatisch project en we gaan dit zeker maken!!
Steven

Steven zegt:
Bedankt dit kunnen we wel gebruiken voor ons Kroatië project :)
Bakvisje

Bakvisje zegt:
Ben ze nu aan het bakken, heb de citroenrasp vervangen door sinaasappelrasp, en door het deeg nog een handjevol amandelschaafsel heen gekneed, ze zitten nu in de oven, ik ben erg benieuwd!