Recept
« Terug naar recepten
Kroatische honingkoekjes
PT30M
Kroatische honingkoekjes
Een heerlijk kroatische honingkoekjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tanja M
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroatische honingkoekjes te bereiden
Deeg is voor circa 50 koekjes
Boter goed bewerken met de mixer en de suiker toevoegen, maak er 1 geheel van.
Citroenrasp er bij, bakpoeder, soda, kaneel, honing, ei, telkens even mixen tussendoor. Beetje bij beetje de bloem er bij totdat het een geheel wordt.
Maak van het deeg een bal, wikkel het in vershoudfolie en doe het minimaal 2 uur in de koelkast.
Over voorwarmen op 180 graden, bakplaat belegen met bakpapier.
Met bebloemde handen telkens kleine balletjes maken (ten grote van een walnoot) en op de bakplaat leggen (laat wel wat ruimte tussen ze in omdat ze wat gaan uitzakken)
Circa 10 min bakken, ze mogen niet bruin worden en moeten nog zacht zijn als ze uit de oven komen.
Paar minuten laten afkoelen, en nog warm met poedersuiker insmeren.
Wel 2 weken houdbaar in een koekjestrommel....maar bij mij waren ze in 2 dagen OP!!!
Boter goed bewerken met de mixer en de suiker toevoegen, maak er 1 geheel van.
Citroenrasp er bij, bakpoeder, soda, kaneel, honing, ei, telkens even mixen tussendoor. Beetje bij beetje de bloem er bij totdat het een geheel wordt.
Maak van het deeg een bal, wikkel het in vershoudfolie en doe het minimaal 2 uur in de koelkast.
Over voorwarmen op 180 graden, bakplaat belegen met bakpapier.
Met bebloemde handen telkens kleine balletjes maken (ten grote van een walnoot) en op de bakplaat leggen (laat wel wat ruimte tussen ze in omdat ze wat gaan uitzakken)
Circa 10 min bakken, ze mogen niet bruin worden en moeten nog zacht zijn als ze uit de oven komen.
Paar minuten laten afkoelen, en nog warm met poedersuiker insmeren.
Wel 2 weken houdbaar in een koekjestrommel....maar bij mij waren ze in 2 dagen OP!!!
alison zegt: