Recept
« Terug naar recepten
Kroepoek oedang en Brambang goreng
PT30M
Kroepoek oedang en Brambang goreng
Een heerlijk kroepoek oedang en brambang goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroepoek oedang en Brambang goreng te bereiden
Kroepoekblaadjes laten drogen in de warmkast of oven, ze zijn meestal nog iets vochtig.
Kleine braadslee of pan vullen met olie tot 4 cm hoogte en op middelmatig vuur verwarmen.
De blaadjes als volgt een voor een bakken.
Zodra de kroepoek in de olie begint te werken, deze uitstrijken met 2 houten lepels.
Vervolgens onmiddelijk uit de olie halen ( randen mogen niet verbranden ) en laten uitlekken op keukenpapier.
De sjalotten schoonmaken en zeer dun snijden, in kom doen, zout erover strooien en goed mengen.
Een half uur laten staan, zodat het vocht loslaat.
Droogdeppen in keukendoek, de bloem over de sjalotten strooien en goed mengen.
Frituur in kleine braadpan met olie op middelmatig vuur de sjalotten tot lichtbruin.
Doe dit als volgt :
Doe de sjalotten in een zeef, hou deze in de hete olie en wacht tot ze lichtbruin worden.
Strooi ze op keukenpapier tot ze volledig uitgelekt zijn.
LET OP!.
Gebruik niet te veel olie, anders schuimt deze over de pan heen.
Kleine braadslee of pan vullen met olie tot 4 cm hoogte en op middelmatig vuur verwarmen.
De blaadjes als volgt een voor een bakken.
Zodra de kroepoek in de olie begint te werken, deze uitstrijken met 2 houten lepels.
Vervolgens onmiddelijk uit de olie halen ( randen mogen niet verbranden ) en laten uitlekken op keukenpapier.
De sjalotten schoonmaken en zeer dun snijden, in kom doen, zout erover strooien en goed mengen.
Een half uur laten staan, zodat het vocht loslaat.
Droogdeppen in keukendoek, de bloem over de sjalotten strooien en goed mengen.
Frituur in kleine braadpan met olie op middelmatig vuur de sjalotten tot lichtbruin.
Doe dit als volgt :
Doe de sjalotten in een zeef, hou deze in de hete olie en wacht tot ze lichtbruin worden.
Strooi ze op keukenpapier tot ze volledig uitgelekt zijn.
LET OP!.
Gebruik niet te veel olie, anders schuimt deze over de pan heen.