Recept
« Terug naar recepten
Zwiebelrostbraten
PT15M
Zwiebelrostbraten
Dunne bieflapjes of rosbief met een lekkere saus van gebakken uien. Een herinnering aan een vakantie in Oostenrijk,
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
154 kCal energie
4 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
recept van ergens op internet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwiebelrostbraten te bereiden
- Droog de bieflapjes goed af en klop ze eventueel nog wat platter.
- Pel de uien. Snij de uien in halve dunne ringen.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de bieflapjes op hoog vuur snel bruin aan beide zijden. Niet te
lang, want het vlees mag niet doorgebakken zijn. Haal het vlees uit de pan. Kruid het vlees met peper en zout en hou het
warm in aluminiumfolie. - Bak in het overgebleven vet de ui-ringen lekker bruin. Bestrooi de uien met wat peper, zout en paprikapoeder. Goed doorroeren. Strooi er nu wat bloem over. Even meebakken en dan afblussen met de runderfond.
- Leg de bieflapjes op de borden en verdeel de uiringen over het vlees.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met spätzle (Zuid-Duitsland), aardappelpuree, gekookte aardappelen of gebakken aardappelen en bijvoorbeeld een bietjessalade.